събота, 2 май 2020 г.

Quizizz


Quizizz

Нужни материали: регистрация в quizizz, достъп до интернет

Подготовка:

Стъпка 1: Влезте в сайта quizizz, като регистрирате нов профил или през своя google профил. Имате възможност да създадете своя собствена викторина/тест или да използвате готовите въпросници, създадени от други учители и потребители. 
Стъпка 2: Следвайте инструкциите на сайта при създаване на нова викторина. Ако не знаете английски, може да използвате Google Chrome браузър и да си преведете всичко на български при нужда (с десен бутон -> преведи на български, работи, ако настройките ви са на български). 
Стъпка 3: След като сте създали своята викторина, избирате дали да я направите за домашна на учениците, да се упражняват сами (самите ученици могат да си създават собствени викторини за упражнение, ако това им помага) или да я пуснете в реално време само с един споделен код.
Стъпка 4: Връзката с учениците става подобно на Кахут – само със споделянето на един код. Те влизат през своя телефон с кода и своето име, след което могат да решават викторината. Вие получавате анализи, статистика, общи и индивидуални отговори. 
П.С. Имате възможност за създаване на класове и интеграции с Google classroom. 
П.П.С. Платформата е особено предпочитана от учители по английски език, заради наличието на много вече разработени викторини с различни теми, подходящи за ученици на различни нива.
Примерна инструкция за учениците: 
Влезте в Joinmyquiz.com, въведете следния код, напишете си името и след това решете викторината. Мога да напиша инструкциите в чат, който използваме, или да ги проектирам като споделен екран от сайта.

След като се регистрирате и влезете в профила си можете да създадете тест.
1)      Избирате Create a new quiz


      2)      Задвате име на теста и категорията


        3)      Избирате тип на въпроса

      4)      Попълвате първия въпрос и възможните отговори


Използване на образователната платформа Quizizz


Стартиране игра на живо

В Quizizz учителят (или ученикът домакин) избира тест, който учениците да направят. Предлага се цифрен код на играта. Учениците насочват своите браузъри към join.quizzizz.com и въвеждат кода на играта заедно с имената си. Ако използват смартфони или таблети, може да се използва QR код.





Всеки от учениците получава произволен аватар, чрез който се регистрира в системата.
След като всички ученици са влезнали в системата, учителят стартира теста.


С Quizizz не ви е необходим проектор, защото учениците виждат въпросите и възможните отговори на собствените си екрани . Редът на въпросите е рандомизиран за всеки ученик, така че не е лесно да се мами. С Quizizz играчите не трябва да чакат целия клас да отговори на въпрос, преди да продължат към следващия.
Когато се започнете тест в Quizizz, можете да видите в реално време резултатите от играта. Quizizz показва общия брой въпроси, на които е отговорено правилно и неправилно. Quizizz също показва ленти за прогреса в реално време за всеки играч. С един поглед можете да видите на колко въпроси един ученик е отговорил правилно и на колко е отговорил грешно.
Освен възможността за игра на живо, Quizizz предлага опцията „домашна работа“, която може да запази теста отворен за две седмици. С тази опция тестът може да бъде зададен като домашна работа или да бъде част от учебна подготовка.

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар